Samma fördelar som vanlig väggfärg men utan plast och giftiga lösningsmedel

I stort sett all vanlig vattenbaserad interiörfärg som finns på marknaden idag innehåller mikroplaster. Plaster som är en stor bidragande orsak till föroreningen av våra hav. Det gäller tyvärr även färg som har en miljömärkning. Tonitons organiska färg, som är utvecklad av Auro, håller lika hög kvalitet och är lika lätt att applicera som de bästa akrylatfärgerna på marknaden. Skillnaden är att vår färg enbart består av naturliga pigment och att den är helt fri från plast och giftiga lösningsmedel. Den innehåller ett biologiskt nedbrytbart bindemedel och är certifierad VOC-fri. Dessutom är täckningsgraden så bra att priset är jämförbart med den vanliga plastfärgen.

Ett hållbart alternativ med låg tröskel

Det finns andra fina miljövänliga färgkvaliteter som äggoljetempera och linoljefärg, men både applicering och beteende hos dessa kvaliteter skiljer sig från vad de flesta är vana vid. Likheterna i applicering och kvalitet mellan vår vattenbaserade ekologiska färg och de bästa vattenbaserade akrylatfärgerna gör det lättare att ställa om till ett hållbart alternativ.

Naturliga pigment

Kulörerna i färgen kommer enbart från naturliga pigment med ursprung i mineraler och plantor. Utöver att det är bra för miljön ger pigmenten väggarna ett djup som konventionella plastfärger inte ger. De naturliga pigmenten skiftar med dagsljuset och ger mjuka färgade skuggor. 

Organisk färg låter dig och ditt hem andas

Konventionell akrylatfärg täcker dina väggar med ett tunt lager plast som kan stänga in fukt. Vår organiska färg låter väggarna andas. Färgen är också certifierad VOC-fri vilket innebär att den inte släpper ut några gaser av kemikalier i hemmet till skillnad från konventionell väggfärg.

Kurerade kulörer och matchande produkter

För att göra valet av färg enklare har vi kurerat 43 oklanderliga nyanser att kombinera och välja mellan. Var och en av kulörerna kan även kombineras med strömbrytare, vägglampor, hyllor och andra produkter från vårt färgmatchade sortiment. Om du har hittat en egen färg som du gillar kan vi även bryta över 1000 valfria nyanser.

Arkitekt & Projekt

Här hittar du dokument för byggvarubedömning och tekniskt informationsblad. Kontakta oss om du behöver andra dokument.