Färger är ljus, de är liv och energi. Forskningen visar att du mår som allra bäst i nyansrika miljöer. Men att välja och kombinera färger till hemmet kan vara svårt. Därför har vi gjort valen och kombinationerna lättare.

/Tekla, Sebastian, Sander

Vi har lagt tusentals timmar på research och tester i sökandet efter de bästa kulörerna. Resultatet är sex paletter med ett fåtal utvalda färgtoner som matchar oavsett hur de kombineras. Vi kallar dem för Toniton Colours och vi använder dem i designen av alla våra produkter. Den helmatta väggfärgen, det blanka kaklet, terrazzo-borden, hyllorna i betsad askfanér, mattorna i 100% ull och den matta ytan på våra lampor och kranar. Alla produkter behandlas med anpassade metoder för att ta fram det bästa ur varje material och färg.

Det betyder att alla våra produkter matchar när de kombineras. Vår helmatta väggfärg matchar med kulörerna på vår snickerifärg, men också med våra ramar, hyllor och strömbrytare. Vårt kakel matchar med våtrumsfärgen, blandare, duschar och vägglampor. Våra mattor matchar med stolarna och så vidare. Kombinera produkter från våra sex paletter Blå, Creme, Peach, Grå, Grön och Gul.

Möblernas formspråk baseras på enkelheten i de geometriska grundformerna. Vår övertygelse är att färg är den enda dekorationen som behövs. Med det rena och enkla formspråket vill vi skapa produkter som håller över tid och passar in i många typer av miljöer. Vissa möbler designar och producerar vi själva medan andra utvecklas i samarbete med utvalda designers och producenter.

Toniton är grundat i Stockholm av

Tekla Severin, Artistic Director

 @teklan (på Instagram) är en internationellt erkänd kolorist, inredningsdesigner och fotograf med hundratusentals följare online.

Sander Aarts, Head of Product

Sander är finsnickare och produktutvecklare. Han har tidigare varit medgrundare till företagen Superfront och Aarts Lundsjö, det senare är ett finsnickeri som bland annat har byggt butiksinredningarna till Acne Studios globalt.

Sebastian Storm, CEO

Sebastian kommer från en bakgrund inom reklam där han tidigare ansvarade för det kreativa arbetet på några av de ledande svenska reklambyråerna.

Maila: 

contact@toniton.com

Ring (vardagar 09-17):

08 556 03 303

.

Kom gärna förbi vår studio om du vill titta på produktprover. Du hittar oss på Bergsgatan 53 (Kungsholmen) i Stockholm.